Bemutatkozás

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyvédi irodánk az Ügyvédházak elnevezésű, országos, ügyvédi ingatlanközvetítői hálózat tagjává vált. Az Ügyvédházak hálózat kizárólag ügyvéd és ügyvédi iroda tagjai a klasszikus ügyvédi tevékenységük kiegészítéseként, az ügyvédi törvény felhatalmazás alapján ingatlanközvetitői tevékenységet is ellátnak. Az Ügyvédházak hálózat tagjai ingatlanközvetítési szolgáltatásukat, az ügyvédi működésük részeként, az ügyvédi etikai és a tevékenységre vonatkozó törvényi előírások betartásával, az ügyvédi kamarák felügyelete alatt, ügyvédi felelősségbiztosításuk védelmében végzik. A hálózat ügyvédjeinek célja, hogy egyetemi képezettségük, az ingatlanjogban szerzett tudásuk, a szerződések előkészítésében, megkötésében, lebonyolításában, ügyfeleik képviseletében felhalmozott tapasztalatuk alapján kiemelkedő, minőségi, értékarányos és versenyképes szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleinknek az ingatlanközvetítők hazai piacán. A hálózat ügyvéd tagjainak együttműködésével és a vonatkozó jogszabályi előírások és korlátozások betartásával természetesen az ingatlanügyletekhez kapcsolódó letéti, és szerződéskötési feladatok is lebonyolíthatóak. Az Ügyvédházak hálózat „Az ügyvédem az ingatlanosom!” jelmondatával kívánja a köztudatban megerősíteni, hogy az ügyvédek törvényben rögzített lehetőségként jogosultak és képesek az ügyfeleik számára ingatlanközvetítési tevékenységet nyújtani. Az hálózatról további információk elérhetőek a www.ugyvedhazak .hu oldalon és a hálózat Facebook oldalán. Amennyiben a jövőben ingatlant kíván értékesíteni, esetleg vásárolni, már a legelső pillanatban gondoljon bátran együttműködő partnerként ügyvédi irodánkra, és mindent megteszünk az ingatlan felmérése, meghirdetése, a megfelelő vevő vagy a keresett ingatlan felkutatása és a tranzakció lebonyolítása érdekében. Várjuk megkeresését!


Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés dr. Dékány Alexandra ügyvéddel20 éve dolgozom az ügyvédi szakmában, végig járva a klasszikus utat, eleinte ügyvédjelöltként, majd alkalmazott ügyvédként és később önálló ügyvédi irodát alapítva és vezetve. A polgári jog valamennyi területét ellátom, ennek megfelelően peres és nemperes eljárásokban is vállalok jogi képviseletet, mely képviselet ellátása során igyekszem lelkiismeretesen és magas szakmai színvonalon eljárni az ügyfeleim minden felett álló érdekében.

Hivatásom részét képezi az okiratszerkesztés, a szerződések elkészítése és ellenjegyzése is. Az ingatlanügyletek során ügyfeleim számos emberi és adminisztratív kihívással szembesülnek, ahol a hozzáértés és a hatékony fellépés elengedhetetlen, ezért élve a jogszabályban biztosított lehetőségemmel ügyvédi irodámon belül létrehoztam a nevemhez fűződő ingatlanirodát is.

Célom, hogy a becsületes és korrekt tevékenységemmel formáljam a köztudatot azon irányba, hogy az ügyvédek megbízható, jogvégzett, a kamara által ellenőrzött, etikai szabályok keretei között dolgozó, felelősségbiztosítással rendelkező ingatlanforgalmazók.

Interjú Dr. Dékány Alexandra pécsi ügyvéddel az ügyvédi ingatlanközvetítői tevékenységéről

A Dékány Ügyvédi Irodában az ingatlanok értékesítésével foglalkozom. Fiatal korom ellenére már szélesebb körben kipróbáltam magam. Gimnáziumi érettségit követően sportedző lettem, logisztikát tanultam, dolgoztam különféle területeken. Mindig szerettem emberekkel foglalkozni, és ráébredtem, hogy a legkielégítőbb számomra, ha érdemben tényleges segítséget nyújthatok. Látom ügyfeleinken a temérdek érzelmet és kötődést otthonaik iránt, szeretném kellemesebbé, biztonságosabbá tenni a lakásuktól való megválást, ill. az új ingatlan megszerzését, melyből újra otthont építhetnek. Kiterjedt baráti köröm van, ezáltal a kommunikációm során egyaránt szót értek a fiatal és idősebb korosztállyal is, odafigyelek ügyfeleink széleskörű és átfogó tájékoztatására. Akiknek munkahelyi elfoglaltságuk mellett nem jut elég idejük hatékonyan részt venni a családi ingatlanértékesítésében, vagy pusztán nem mozognak otthonosan az online térben, azoknak segítséget nyújtok az eladni kívánt ingatlanuk felmérésében, a megfelelő fotók és a méretarányos alaprajz elkészítésében és megtalálom azt a piacot, amely a leginkább alkalmas lehet a megbízható vevő megtalálására. Tevékenységemmel és odafigyelésemmel egy olyan terhet veszek le ügyfeleink válláról, amelyet biztonsággal és megnyugtató módon rám ruházhatnak, ezzel energiát és időt takarítva meg. Személyiségem és gondolkodásom magabiztos, dinamikus és rendkívül gyakorlatias, ugyanakkor ügyfeleink sokrétűsége, ill. a munkám szeretete által olyan értéket kapok, amely a szakmai és emberi fejlődésemet is szolgálja.

2021. tavaszán fejeztem be tanulmányaimat és szereztem jogász diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Jelenleg a Dékány Ügyvédi Irodában ügyvédjelöltként dolgozom. Már az egyetemi évek alatt is érdeklődtem a polgári jog számos területe iránt, melyek közül leginkább a társasági és cégjog, a munkajog, valamint a családjog területén igyekszem elmélyíteni tudásomat. Szeretem ügyfeleink arcán látni a bizalmat és az elégedettséget amit Irodánk felé mutatnak. Célom, hogy minél több segítséget nyújtsak és tapasztalatot szerezzek ügyvédjelölti éveim során, valamint, hogy egykor majd önálló ügyvédként tevékenykedjek.

A Dékány Ügyvédi Irodában jómagam vagyok az, akivel az Ügyfél először találkozik. Bájos mosolyommal fogadom az Ügyfeleket, amikor megérkeznek az Irodába. Kedves, türelmes, empatikus vagyok. Szívesen foglalkozom az emberekkel, hamar megtalálom a hangot velük Az Irodán belül foglalkozom ingatlan kereséssel is. Ha egy Ügyfél ingatlant keres, megtalálom neki. Bárkinek szívesen segítek, kereshet bármikor ingatlannal kapcsolatban. Harmonizálom az Ügyvédi Iroda és az Ingatlaniroda tevékenységét.

"Egy lakás értelme nem a bútorok,

hanem az érzés,

amely eltölti ott az embereket."

- Márai Sándor

Rólunk mondták