top of page
Writer's picturedr. Dékány Alexandra

Ingatlanközvetítő ügyvédi irodák?




Egy olyan ügyvédi iroda, amely ingatlanközvetítési szolgáltatásokat is kínál, több szempontból is előnyös lehet az ügyfelek számára. Az ingatlan adásvétele során a jogi és ingatlanpiaci kérdések szorosan összefonódnak, így egy olyan iroda, amely mindkét területen szakértő, képes átfogó segítséget nyújtani.

Bár a jogi szabályozás előírja, hogy az az ügyvéd, aki az ingatlanközvetítést végzi, nem készítheti el ugyanazon ügylet adásvételi szerződését, mégis előnyt jelenthet, ha egy iroda képes összehangolni ezeket a szolgáltatásokat. Ez a szabályozás biztosítja az objektivitást és az összeférhetetlenség elkerülését, ugyanakkor biztosítani tudja, hogy az eljáró ügyvédi iroda az ingatlanközvetítési folyamat során szorosan együttműködjön más ügyvédekkel a szerződések jogszerű lebonyolítása érdekében. Ezáltal az ügyfelek élvezhetik az ingatlanközvetítés előnyeit, miközben jogi védelmet is kapnak, megfelelő szakmai háttérrel. Az ügyfelek számára kényelmesebb lehet, hogy minden szakmai támogatást egyetlen helyről kapnak, legyen szó ingatlanközvetítésről vagy jogi kérdések megoldásáról. Az ilyen integrált szolgáltatás egyszerűsíti az adásvétel folyamatát, és nagyobb biztonságot nyújt az ügyfeleknek, hiszen mind jogi, mind piaci szempontból biztosítva van a professzionális háttér.

Az ingatlanvásárlás vagy -eladás során számos jogi kérdés merülhet fel, amelyek megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a szakértő jogi tanácsadás. Ez lehet például egy jogvita, vagy olyan helyzet, amikor az ingatlanhoz tartozó jogi terheket kell tisztázni. Az ügyvédi irodák, amelyek ingatlanközvetítést is nyújtanak, teljes körű jogi védelmet biztosítanak az ügyfeleknek, és egyedülálló módon az ingatlanközvetítői piacon ügyvédi tevékenységüket kiegészítő felelősségbiztosítással is rendelkeznek, így elkerülhetők a későbbi jogi problémák.

26 views0 comments

Comments


bottom of page